Trebao bi mi recept za ovo...imam doma,a ne znam kako s tim
Hitno
Trebao bi mi recept za ovo...imam doma,a ne znam kako s tim
Hitno
Life is too short to play silly games, I've promised myself I won't do that again !!!
ja bi to prvo malo potoćala u marinadi
kvasina,papar,sol,lovorov list,ružmarin
ako ne možeš dugo čekat,onda bar sat vremena
a onda u neku dublju tavu koja ima poklopac,stavit narezanu kapulu (luk),
trebalo bi ga bit malo više
kad se izdinsta dodaš meso na to...(može i u komadu,pa ga pred kraj režeš)
na to dodaš komadiće mrkve,peršin,papar,sol,lovor,crvenu papriku i kad se sve lagano zajedno izdinsta,dodaš vode po potrebi i čašu crnog vina
poklopiš
ja volim kad sve bude gotovo,izrezat taj komad mesa na fete ,al ga prije izvadim,pa onu mrkvu i ostalo stisnem sa onim za pire krumpir...
tako da se dobije gusti umak
i vratiš još malo da se sve prožme i naravno dodaš još vina 10-tak minuta pred kraj
to je moj recept i meni je ok![]()
U mojoj glavi se svađa gomila ljudi...nadam se da se ne čuje
Mademoiselle_ (21.11.09)
Već je u marinadi od sinoć
Tako sam i ja mislila i još na kraju obavezno koricu limuna
Life is too short to play silly games, I've promised myself I won't do that again !!!
Ako radis gulas dobro je staviti malo crnog vina,suhe sljive ako imas ako nemas moze i pekmeza od sljiva. I koju feferonku jer nije to to ako nije malo pikantno.
Dobar tek.
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola.
Mademoiselle_ (21.11.09)
Moje najdraže jelo. Pogotovu s njokama![]()
A koja beštija ...po' ure mi je vozila gori-doli. Ispod barke vidio sam koja je to vražija mrcina
pa recimo na kilo mesa bi išlo otprilike dvi veče kapule,4 češnja češnjaka,2 žlice nasjeckanog peršina,
vegete i soli po želji,crvene paprike....pa ja bi žlicu ipo otprilike...
vina na početku 2dcl,a pri kraju opet dodat 1-2 dcl...po želji
1 lovorov list
e tu bi ja još dodala par kockica dobre domaće pancete
i mislim da je skunk spomenija suhe šljive4-5 suhih šljiva daje poseban gušt,kao i pašticadi
mrkva....pa 2 manje su dovoljne
papar po želji i malo čili paprike ili crvene ljuće ako voliš žešće
inaće ja stavim pola žlice otprilike crvene paprike,al dodam koncentrat rajčice...tako su mi osobno ti gulaši ukusniji i draži,al svak ima svoje
kliknit ću edit ako sam šta zaboravila,pa dodat
evo edit
jedan od načina je i da se to nakon šta se počelo dinstat,nakon par minuta prebaci u pečnicu i peče,poklopljeno naravno
posli se izvadi ,dolije vina ,izreže se meso,zgnječi povrće u umaku i nastavi se još malo kuhat na ploči
odma na početku se dolije dovoljno vode,dakle malo više,jer ako se tokom kuhanja ili pečenja stalno doliva,onda jelo gubi na kvaliteti i gubi se ukus svega
U mojoj glavi se svađa gomila ljudi...nadam se da se ne čuje
Skunk (27.11.09)
Niki sve lijepo rekla, a uz to preporucam lovacke knedle
![]()
ovako nesto ;
kruh narezati na kockice, prepržiti špek i nasjeckani luk da se zastakli, preliti ga preko kruha, dodati sol, papar, vegetu, peršin list, tako suho vilicom promješati i zaliti sa vrućim mlijekom, prvo promješati vilicom, a onda još toplo rukom, dodati po potrebi mrvice, miješati lagano rukom, ja uvijek još toplu smjesu oblikujem u knedle, pripremim čašu hladne vode i navlažim ruku pa onda otkidam komad po komad smjese i oblikujem knedle tako da ih uvijek dobro zagladim mokrom rukom, to je provjereni način da nikada ne budu čupave, kuhati u kipučoj vodi dok ne isplivaju gore, malo sam detaljna ali to je to, dobar tek!
tajna je u boldanome![]()
Bookmarks