Results 1 to 17 of 17

Tema: Divljač-vepar

  1. #1
    Administrator Mademoiselle_'s Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    U oblacima
    Postova
    19,998
    Zahvala
    1,328
    732 x hvala u 578 postova

    Normalno Divljač-vepar

    Trebao bi mi recept za ovo...imam doma,a ne znam kako s tim

    Hitno
    Life is too short to play silly games, I've promised myself I won't do that again !!!

  2. #2
    ✿ ℒℴѵℯ ❤ NIKITA_ST's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    Madagaskar
    Postova
    21,007
    Zahvala
    3,284
    3,630 x hvala u 2,777 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    ja bi to prvo malo potoćala u marinadi

    kvasina,papar,sol,lovorov list,ružmarin


    ako ne možeš dugo čekat,onda bar sat vremena


    a onda u neku dublju tavu koja ima poklopac,stavit narezanu kapulu (luk),

    trebalo bi ga bit malo više

    kad se izdinsta dodaš meso na to...(može i u komadu,pa ga pred kraj režeš)


    na to dodaš komadiće mrkve,peršin,papar,sol,lovor,crvenu papriku i kad se sve lagano zajedno izdinsta,dodaš vode po potrebi i čašu crnog vina

    poklopiš


    ja volim kad sve bude gotovo,izrezat taj komad mesa na fete ,al ga prije izvadim,pa onu mrkvu i ostalo stisnem sa onim za pire krumpir...

    tako da se dobije gusti umak


    i vratiš još malo da se sve prožme i naravno dodaš još vina 10-tak minuta pred kraj


    to je moj recept i meni je ok

  3. NIKITA_ST, hvala na tvom postu od seljaka:

    Mademoiselle_ (21.11.09)

  4. #3
    Administrator Mademoiselle_'s Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    U oblacima
    Postova
    19,998
    Zahvala
    1,328
    732 x hvala u 578 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    Već je u marinadi od sinoć

    Tako sam i ja mislila i još na kraju obavezno koricu limuna
    Life is too short to play silly games, I've promised myself I won't do that again !!!

  5. #4
    ✿ ℒℴѵℯ ❤ NIKITA_ST's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    Madagaskar
    Postova
    21,007
    Zahvala
    3,284
    3,630 x hvala u 2,777 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    Quote Napisao/la: Mademoiselle_ Pogledaj Post
    Već je u marinadi od sinoć

    Tako sam i ja mislila i još na kraju obavezno koricu limuna
    zaboravila sam bijeli luk(češnjak),obavezno...al to znaš valjda

  6. #5
    ftw Klc Skunk's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    Klc
    Postova
    6,785
    Zahvala
    654
    1,090 x hvala u 771 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    Ako radis gulas dobro je staviti malo crnog vina,suhe sljive ako imas ako nemas moze i pekmeza od sljiva. I koju feferonku jer nije to to ako nije malo pikantno.


    Dobar tek.
    Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola.

  7. Skunk, hvala na tvom postu od seljaka:

    Mademoiselle_ (21.11.09)

  8. #6
    Ivano's Avatar
    Član od
    Mar 2008
    Lokacija
    Tu
    Postova
    5,732
    Zahvala
    892
    872 x hvala u 610 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    Quote Napisao/la: NIKITA.ST Pogledaj Post
    ja bi to prvo malo potoćala u marinadi

    kvasina,papar,sol,lovorov list,ružmarin


    ako ne možeš dugo čekat,onda bar sat vremena


    a onda u neku dublju tavu koja ima poklopac,stavit narezanu kapulu (luk),

    trebalo bi ga bit malo više

    kad se izdinsta dodaš meso na to...(može i u komadu,pa ga pred kraj režeš)


    na to dodaš komadiće mrkve,peršin,papar,sol,lovor,crvenu papriku i kad se sve lagano zajedno izdinsta,dodaš vode po potrebi i čašu crnog vina

    poklopiš


    ja volim kad sve bude gotovo,izrezat taj komad mesa na fete ,al ga prije izvadim,pa onu mrkvu i ostalo stisnem sa onim za pire krumpir...

    tako da se dobije gusti umak


    i vratiš još malo da se sve prožme i naravno dodaš još vina 10-tak minuta pred kraj


    to je moj recept i meni je ok
    ja bi nešt pito, ako smijem


    smijem...OK

    ja bi volio znati kolike su to količine začina na neku količinu mesa....recimo, 2 kile mesa, koliko crvene paprike, soli i tako to, znam da svi to odokativnim metodama rade, ali ono bar otprilike

  9. #7
    Fish-killer ivo-slano's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    Tuga s juga
    Postova
    994
    Zahvala
    462
    204 x hvala u 139 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    Moje najdraže jelo. Pogotovu s njokama
    A koja beštija ...po' ure mi je vozila gori-doli. Ispod barke vidio sam koja je to vražija mrcina

  10. #8
    mudarator small's Avatar
    Član od
    Sep 2006
    Lokacija
    pizdići donji
    Postova
    3,248
    Zahvala
    20
    465 x hvala u 143 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    Quote Napisao/la: Mademoiselle_ Pogledaj Post
    Trebao bi mi recept za ovo...imam doma,a ne znam kako s tim

    Hitno
    ti držiš vepra doma???
    u jebote

  11. #9
    Administrator Mademoiselle_'s Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    U oblacima
    Postova
    19,998
    Zahvala
    1,328
    732 x hvala u 578 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    Quote Napisao/la: ivo-slano Pogledaj Post
    Moje najdraže jelo. Pogotovu s njokama
    S njokama će i bit
    Life is too short to play silly games, I've promised myself I won't do that again !!!

  12. #10
    Ivano's Avatar
    Član od
    Mar 2008
    Lokacija
    Tu
    Postova
    5,732
    Zahvala
    892
    872 x hvala u 610 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar


  13. #11
    ✿ ℒℴѵℯ ❤ NIKITA_ST's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    Madagaskar
    Postova
    21,007
    Zahvala
    3,284
    3,630 x hvala u 2,777 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    Quote Napisao/la: Ivano Pogledaj Post



    pa recimo na kilo mesa bi išlo otprilike dvi veče kapule,4 češnja češnjaka,2 žlice nasjeckanog peršina,

    vegete i soli po želji,crvene paprike....pa ja bi žlicu ipo otprilike...

    vina na početku 2dcl,a pri kraju opet dodat 1-2 dcl...po želji

    1 lovorov list

    e tu bi ja još dodala par kockica dobre domaće pancete

    i mislim da je skunk spomenija suhe šljive 4-5 suhih šljiva daje poseban gušt,kao i pašticadi

    mrkva....pa 2 manje su dovoljne

    papar po želji i malo čili paprike ili crvene ljuće ako voliš žešće




    inaće ja stavim pola žlice otprilike crvene paprike,al dodam koncentrat rajčice...tako su mi osobno ti gulaši ukusniji i draži,al svak ima svoje


    kliknit ću edit ako sam šta zaboravila,pa dodat


    evo edit

    jedan od načina je i da se to nakon šta se počelo dinstat,nakon par minuta prebaci u pečnicu i peče,poklopljeno naravno

    posli se izvadi ,dolije vina ,izreže se meso,zgnječi povrće u umaku i nastavi se još malo kuhat na ploči


    odma na početku se dolije dovoljno vode,dakle malo više,jer ako se tokom kuhanja ili pečenja stalno doliva,onda jelo gubi na kvaliteti i gubi se ukus svega

  14. NIKITA_ST, hvala na tvom postu od seljaka:

    Skunk (27.11.09)

  15. #12
    Ivano's Avatar
    Član od
    Mar 2008
    Lokacija
    Tu
    Postova
    5,732
    Zahvala
    892
    872 x hvala u 610 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    Quote Napisao/la: NIKITA.ST Pogledaj Post


    pa recimo na kilo mesa bi išlo otprilike dvi veče kapule,4 češnja češnjaka,2 žlice nasjeckanog peršina,

    vegete i soli po želji,crvene paprike....pa ja bi žlicu ipo otprilike...

    vina na početku 2dcl,a pri kraju opet dodat 1-2 dcl...po želji

    1 lovorov list

    e tu bi ja još dodala par kockica dobre domaće pancete

    i mislim da je skunk spomenija suhe šljive 4-5 suhih šljiva daje poseban gušt,kao i pašticadi

    mrkva....pa 2 manje su dovoljne

    papar po želji i malo čili paprike ili crvene ljuće ako voliš žešće




    inaće ja stavim pola žlice otprilike crvene paprike,al dodam koncentrat rajčice...tako su mi osobno ti gulaši ukusniji i draži,al svak ima svoje


    kliknit ću edit ako sam šta zaboravila,pa dodat


    evo edit

    jedan od načina je i da se to nakon šta se počelo dinstat,nakon par minuta prebaci u pečnicu i peče,poklopljeno naravno

    posli se izvadi ,dolije vina ,izreže se meso,zgnječi povrće u umaku i nastavi se još malo kuhat na ploči


    odma na početku se dolije dovoljno vode,dakle malo više,jer ako se tokom kuhanja ili pečenja stalno doliva,onda jelo gubi na kvaliteti i gubi se ukus svega
    javim kad isprobam
    ako preživim

  16. #13
    ftw Klc Skunk's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    Klc
    Postova
    6,785
    Zahvala
    654
    1,090 x hvala u 771 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    Niki sve lijepo rekla , a uz to preporucam lovacke knedle
    Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola.

  17. #14
    ✿ ℒℴѵℯ ❤ NIKITA_ST's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    Madagaskar
    Postova
    21,007
    Zahvala
    3,284
    3,630 x hvala u 2,777 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    Quote Napisao/la: Skunk Pogledaj Post
    Niki sve lijepo rekla , a uz to preporucam lovacke knedle

    aj sad ti meni kaži ...šta su to LOVAČKE knedle

  18. #15
    ftw Klc Skunk's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    Klc
    Postova
    6,785
    Zahvala
    654
    1,090 x hvala u 771 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    ovako nesto ;

    kruh narezati na kockice, prepržiti špek i nasjeckani luk da se zastakli, preliti ga preko kruha, dodati sol, papar, vegetu, peršin list, tako suho vilicom promješati i zaliti sa vrućim mlijekom, prvo promješati vilicom, a onda još toplo rukom, dodati po potrebi mrvice, miješati lagano rukom, ja uvijek još toplu smjesu oblikujem u knedle, pripremim čašu hladne vode i navlažim ruku pa onda otkidam komad po komad smjese i oblikujem knedle tako da ih uvijek dobro zagladim mokrom rukom, to je provjereni način da nikada ne budu čupave, kuhati u kipučoj vodi dok ne isplivaju gore, malo sam detaljna ali to je to, dobar tek!


    tajna je u boldanome
    Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola.

  19. #16
    Fish-killer ivo-slano's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    Tuga s juga
    Postova
    994
    Zahvala
    462
    204 x hvala u 139 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    Quote Napisao/la: Skunk Pogledaj Post
    ovako nesto ;

    kruh narezati na kockice, prepržiti špek i nasjeckani luk da se zastakli, preliti ga preko kruha, dodati sol, papar, vegetu, peršin list, tako suho vilicom promješati i zaliti sa vrućim mlijekom, prvo promješati vilicom, a onda još toplo rukom, dodati po potrebi mrvice, miješati lagano rukom, ja uvijek još toplu smjesu oblikujem u knedle, pripremim čašu hladne vode i navlažim ruku pa onda otkidam komad po komad smjese i oblikujem knedle tako da ih uvijek dobro zagladim mokrom rukom, to je provjereni način da nikada ne budu čupave, kuhati u kipučoj vodi dok ne isplivaju gore, malo sam detaljna ali to je to, dobar tek!


    tajna je u boldanome
    Nešto mi govori da ti je žena pisala recept, he-he
    A koja beštija ...po' ure mi je vozila gori-doli. Ispod barke vidio sam koja je to vražija mrcina

  20. #17
    ftw Klc Skunk's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    Klc
    Postova
    6,785
    Zahvala
    654
    1,090 x hvala u 771 postova

    Normalno Odgovor: Divljač-vepar

    Quote Napisao/la: ivo-slano Pogledaj Post
    Nešto mi govori da ti je žena pisala recept, he-he
    ma nabrzinu nasao na netu , ako treba ima i clip na youtubeu
    Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola.

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •