Stranica 1 od 2 12 ZadnjiZadnji
Results 1 to 20 of 21

Tema: Tartar umak

  1. #1
    Administrator Mademoiselle_'s Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    U oblacima
    Postova
    19,998
    Zahvala
    1,328
    732 x hvala u 578 postova

    Normalno Tartar umak

    Htjela bih napraviti taj predivni umak..pa me zanima kako ga vi pravite?
    Life is too short to play silly games, I've promised myself I won't do that again !!!

  2. #2
    Anabela's Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    Livada
    Postova
    7,626
    Zahvala
    740
    665 x hvala u 509 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    200 ml.vrhnja
    3 velike žlice majoneze
    jako sitno nasjeckan crv.luk
    i sitno nasjeckani kis.krastavci,cirka 4 srednja
    to je to

  3. #3
    Administrator Mademoiselle_'s Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    U oblacima
    Postova
    19,998
    Zahvala
    1,328
    732 x hvala u 578 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    Hvala na brzom odgovoru,ali ja sam ga ovako radila

    1 kesicu majoneze
    1 vrhnje
    4-5 krastavaca
    2-3 češnja od češnjaka(nekako više volim bijeli luk od crvenog i mislila sam da će dati bolji okus,vidjet ćemo)
    2 kašike senfa
    peršin
    sol
    papar
    i 1 kašika bijelog vina

    Vidjet ćemo kakav je kad se ohladi
    Life is too short to play silly games, I've promised myself I won't do that again !!!

  4. #4
    Anabela's Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    Livada
    Postova
    7,626
    Zahvala
    740
    665 x hvala u 509 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    jebajiga! ti kompikuješ bona!

  5. #5
    Administrator Mademoiselle_'s Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    U oblacima
    Postova
    19,998
    Zahvala
    1,328
    732 x hvala u 578 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    Quote Napisao/la: Anabela Pogledaj Post
    jebajiga! ti kompikuješ bona!
    Zašto jednostavno kad može komplicirano


    Tartar je savršen
    Life is too short to play silly games, I've promised myself I won't do that again !!!

  6. #6

    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    samobor
    Postova
    4,376
    Zahvala
    787
    648 x hvala u 482 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    prosim lepo a koje vrhnje?
    Daj Bog da sva djeca ovoga svijeta imaju miran san .
    Ljudi ... donacije su sad važnije no ikad.

  7. #7
    Administrator Mademoiselle_'s Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    U oblacima
    Postova
    19,998
    Zahvala
    1,328
    732 x hvala u 578 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    Kiselo
    Life is too short to play silly games, I've promised myself I won't do that again !!!

  8. #8

    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    samobor
    Postova
    4,376
    Zahvala
    787
    648 x hvala u 482 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    Quote Napisao/la: Mademoiselle_ Pogledaj Post
    Kiselo
    plavo ili crveno(dukat)
    Daj Bog da sva djeca ovoga svijeta imaju miran san .
    Ljudi ... donacije su sad važnije no ikad.

  9. #9
    Administrator Mademoiselle_'s Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    U oblacima
    Postova
    19,998
    Zahvala
    1,328
    732 x hvala u 578 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    Quote Napisao/la: puknuti Pogledaj Post
    plavo ili crveno(dukat)
    Plavi

    Hoćeš li to raditi i ti tatar umak?
    Life is too short to play silly games, I've promised myself I won't do that again !!!

  10. #10

    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    samobor
    Postova
    4,376
    Zahvala
    787
    648 x hvala u 482 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    nekad davno sam dorađivao kupljeni , nikad radio od nule
    Kupljeni su koma ..probao sam sve moguce s police , ni jedan ne valja bez intervencije
    Daj Bog da sva djeca ovoga svijeta imaju miran san .
    Ljudi ... donacije su sad važnije no ikad.

  11. #11
    Administrator Mademoiselle_'s Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    U oblacima
    Postova
    19,998
    Zahvala
    1,328
    732 x hvala u 578 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    Quote Napisao/la: puknuti Pogledaj Post
    nekad davno sam dorađivao kupljeni , nikad radio od nule
    Kupljeni su koma ..probao sam sve moguce s police , ni jedan ne valja bez intervencije
    Probaj ovaj,jako jednostavan..gotovo za 5 min,samo stavi manje češnjaka ako ga baš ne voliš i malu kašikicu bijelog vina.

    Probaj pa javi,vjerujem da će ti se svidjeti
    Life is too short to play silly games, I've promised myself I won't do that again !!!

  12. #12

    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    samobor
    Postova
    4,376
    Zahvala
    787
    648 x hvala u 482 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    pa... kad nabavim lignje možda i probam
    Daj Bog da sva djeca ovoga svijeta imaju miran san .
    Ljudi ... donacije su sad važnije no ikad.

  13. #13
    ada's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    RL
    Postova
    334
    Zahvala
    79
    34 x hvala u 26 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    Ja ne stavljam peršin, nego žličicu naribanog luka... a umjesto vina - malo soka od limuna
    ostalo sve isto

  14. #14
    Kum svih kumova Odraz's Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    U krevetu s t
    Postova
    9,690
    Zahvala
    196
    341 x hvala u 246 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    alo tamo gore
    šta će vam toliko vrhnja?
    to je tartar umak, baza mu je majoneza

    klasičan ide ovako (nazovi školski):
    majoneza
    malo kapara (fino fino nasjeckanih)
    malo bijelog vina
    najbolje naribati par kiselih krastavčića
    sol
    bijeli papar
    fino kosani peršin

    a ako vam je malo previše kisel, onda stavite mrvicu slatkog vrhnja ili prstohvat šećera

    i to je sva mudrost
    u originalni ne idu nikakve vrste luka jer specifičnost arome daju kapare

    ostalo su nadopune istog
    ali iz iskustva znam da taj najjednostavniji prolazi najbolje, imali u gostima ruse, amere, bosance, talijane, njemce, engleze itd... isprobano, zagarantirano.
    BMW i 300 ks meni ne fali- jer mi rođo nije mali


  15. #15

    Član od
    Mar 2008
    Postova
    29
    Zahvala
    3
    Primljena 1 zahvala u 1 postu

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    Meni uvik draže bez vrhnja, ne samo ovaj umak već sve, vrhnje ima specifičan okus i ne triba s njim pretjerivat

  16. #16
    orca's Avatar
    Član od
    Jan 2009
    Postova
    150
    Zahvala
    56
    33 x hvala u 22 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    Ovdje stavljaju vrhnje u majonezu da je malo razrijede,a to se radi sa tekučinom od krastavaca.

  17. #17
    Administrator Mademoiselle_'s Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    U oblacima
    Postova
    19,998
    Zahvala
    1,328
    732 x hvala u 578 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    Quote Napisao/la: Odraz Pogledaj Post
    alo tamo gore
    šta će vam toliko vrhnja?
    to je tartar umak, baza mu je majoneza

    klasičan ide ovako (nazovi školski):
    majoneza
    malo kapara (fino fino nasjeckanih)
    malo bijelog vina
    najbolje naribati par kiselih krastavčića
    sol
    bijeli papar
    fino kosani peršin

    a ako vam je malo previše kisel, onda stavite mrvicu slatkog vrhnja ili prstohvat šećera

    i to je sva mudrost
    u originalni ne idu nikakve vrste luka jer specifičnost arome daju kapare

    ostalo su nadopune istog
    ali iz iskustva znam da taj najjednostavniji prolazi najbolje, imali u gostima ruse, amere, bosance, talijane, njemce, engleze itd... isprobano, zagarantirano.


    Svatko radi po receptu koji njemu paše.Meni paše sa vrhnjem zato jer razrijedi mi kiselost.Bez vrhnja mi je baš kiselo..ovako mi je puno bolje
    Life is too short to play silly games, I've promised myself I won't do that again !!!

  18. #18
    morlock13's Avatar
    Član od
    Feb 2008
    Postova
    633
    Zahvala
    47
    266 x hvala u 54 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    jbg evo kako ide...
    ubacis majoneze (ovisno koju kolicinu zelis) dodas upola manje kiselog vrhnja naribas kisele krastavce,
    nasjeckani crveni luk, kapare, persin i mrvicu bijelog vina i to ti je to... dobar tek
    Jako puno ćete mi pomoć ako kliknete NA OVAJ Link

  19. #19
    Kum svih kumova Odraz's Avatar
    Član od
    Oct 2006
    Lokacija
    U krevetu s t
    Postova
    9,690
    Zahvala
    196
    341 x hvala u 246 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    Quote Napisao/la: Mademoiselle_ Pogledaj Post


    Svatko radi po receptu koji njemu paše.Meni paše sa vrhnjem zato jer razrijedi mi kiselost.Bez vrhnja mi je baš kiselo..ovako mi je puno bolje
    naravno da svatko radi kako njemu paše
    ali pitanje je kako se radi tartar umak, e, pa takav je i odgovor
    mislim da u kulinarskim akademijama recept nije drugačiji
    zapravo, siguran sam

    to što varijacije postoje, to je druga stvar
    BMW i 300 ks meni ne fali- jer mi rođo nije mali


  20. #20
    morlock13's Avatar
    Član od
    Feb 2008
    Postova
    633
    Zahvala
    47
    266 x hvala u 54 postova

    Normalno Odgovor: Tartar umak

    da se mene pita nebi svatko radio po svome.... svi bi radili po mome....
    Jako puno ćete mi pomoć ako kliknete NA OVAJ Link

Stranica 1 od 2 12 ZadnjiZadnji

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •