Stranica 1 od 2 12 ZadnjiZadnji
Results 1 to 20 of 22

Tema: Šparoge

  1. #1
    CruellaDeVil Cicimici's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    izgubljena...
    Postova
    7,648
    Zahvala
    541
    Ima 1,345 hvala u 953 postova

    Normalno Šparoge

    Kako pripremate šparoge?
    Ja samo sa jajima (baš sam maštovita).
    Imate li kakav dobar recept?

  2. #2
    bad girl vekia's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    pokraj palme
    Postova
    2,819
    Zahvala
    289
    Ima 182 hvala u 133 postova

    Normalno Re: Šparoge

    mašta radi svašta
    jel ih pečeš s jajima ili?
    znan da mogu i na salatu a jel to ide opet s jajima zaboravila sam
    Don`t cry because it came to an end. Smile because it happend.

  3. #3
    miss D.'s Avatar
    Član od
    Oct 2007
    Postova
    28
    Zahvala
    5
    Primljena 1 zahvala u 1 postu

    Normalno Odgovor: Šparoge

    radim juhu ,rižoto,slanu pitu...

  4. #4
    zvjerki's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Postova
    1,315
    Zahvala
    392
    Ima 83 hvala u 74 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    Dinstane na maslinovom ulju i češnjaku kao prilog.
    Ili dodaš još i vrhnje u to pa kao umak uz nešto - kod mene često uz puževe.

  5. #5
    tonkica051's Avatar
    Član od
    Mar 2008
    Lokacija
    home
    Postova
    13,278
    Zahvala
    757
    Ima 655 hvala u 519 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    Quote Napisao/la: Cicimici Pogledaj Post
    Kako pripremate šparoge?
    Ja samo sa jajima (baš sam maštovita).
    Imate li kakav dobar recept?
    meni su tako najfinije, na maslinovom ulju sa jajima, sve drugo je blijeda slika tome

    Imam doma neki recept za paštu u bešamel umaku sa šparogama, moji muški to jako vole, nakeljim popodne


  6. #6
    Papa Štumpf Seljober's Avatar
    Član od
    Jul 2007
    Lokacija
    Zagreb, Hr
    Postova
    8,399
    Zahvala
    572
    Ima 1,687 hvala u 1,186 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    Ja ih na kratko prokuham, naslažem na tanjur i preko nabacim par tanjih kriški sira, npr. gorgonzole i na kratko pod IR da se sir počne topit, pa crno vino...





  7. #7
    tonkica051's Avatar
    Član od
    Mar 2008
    Lokacija
    home
    Postova
    13,278
    Zahvala
    757
    Ima 655 hvala u 519 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    Quote Napisao/la: Seljober Pogledaj Post
    Ja ih na kratko prokuham, naslažem na tanjur i preko nabacim par tanjih kriški sira, npr. gorgonzole i na kratko pod IR da se sir počne topit, pa crno vino...



    ma ne te kupovne šparoge, one divlje....valjda sam to dobro skužila šta cici traži

    vjeruješ da nisam nikad probala te šparoge...ili jesam jednom i bile su mi koma, navikla sam na okus ovih divljih

    Tko fritaju s divljim šparogama nije kušao, taj Istru nije upoznao. Šparoga, gorda istarska kraljica, svojim pomalo gorkim okusom podsjetit će vas na makiju, kamen, istarske borove, miris mora i aromatičnih biljki.




  8. #8
    Isidora's Avatar
    Član od
    Nov 2008
    Postova
    2,821
    Zahvala
    526
    Ima 343 hvala u 291 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    na saft sa vrhnjem za kuhanje pa preko pečenog mesa aaaa

  9. #9
    CruellaDeVil Cicimici's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    izgubljena...
    Postova
    7,648
    Zahvala
    541
    Ima 1,345 hvala u 953 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    Quote Napisao/la: miss D. Pogledaj Post
    radim juhu ,rižoto,slanu pitu...
    kako spremaš rižoto

    Quote Napisao/la: tonkica051 Pogledaj Post
    meni su tako najfinije, na maslinovom ulju sa jajima, sve drugo je blijeda slika tome

    Imam doma neki recept za paštu u bešamel umaku sa šparogama, moji muški to jako vole, nakeljim popodne
    aj nakelji


    djeca baš ne vole šparoge ali vole rižu i paštu pa bi ih možda spremljene na taj način jele

  10. #10
    CruellaDeVil Cicimici's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    izgubljena...
    Postova
    7,648
    Zahvala
    541
    Ima 1,345 hvala u 953 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    Quote Napisao/la: tonkica051 Pogledaj Post
    ma ne te kupovne šparoge, one divlje....valjda sam to dobro skužila šta cici traži

    vjeruješ da nisam nikad probala te šparoge...ili jesam jednom i bile su mi koma, navikla sam na okus ovih divljih

    Tko fritaju s divljim šparogama nije kušao, taj Istru nije upoznao. Šparoga, gorda istarska kraljica, svojim pomalo gorkim okusom podsjetit će vas na makiju, kamen, istarske borove, miris mora i aromatičnih biljki.


    da divlje
    nisam nikad probala te kupovne


    e plavojka to zvuči dobro

  11. #11
    tonkica051's Avatar
    Član od
    Mar 2008
    Lokacija
    home
    Postova
    13,278
    Zahvala
    757
    Ima 655 hvala u 519 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    Quote Napisao/la: Cicimici Pogledaj Post
    kako spremaš rižoto


    aj nakelji


    djeca baš ne vole šparoge ali vole rižu i paštu pa bi ih možda spremljene na taj način jele
    e tako i moj sinko....davi se u pašti sa šparogama, a kao ne voli ih


  12. #12
    Isidora's Avatar
    Član od
    Nov 2008
    Postova
    2,821
    Zahvala
    526
    Ima 343 hvala u 291 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    Quote Napisao/la: Cicimici Pogledaj Post
    da divlje
    nisam nikad probala te kupovne


    e plavojka to zvuči dobro
    je ali ja nažalost kupim u dućanu jer divljima nemam pristup. znači, očistiš, narežeš na malo veće kolutiće , na luku lagano ispirjaš, pa lagana zaprškica, mlijeko i vrhnje za kuhanje i začini...može i na rjeđe onda bude kao krem juhica

  13. #13
    Papa Štumpf Seljober's Avatar
    Član od
    Jul 2007
    Lokacija
    Zagreb, Hr
    Postova
    8,399
    Zahvala
    572
    Ima 1,687 hvala u 1,186 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    Quote Napisao/la: tonkica051 Pogledaj Post
    ma ne te kupovne šparoge, one divlje....valjda sam to dobro skužila šta cici traži

    vjeruješ da nisam nikad probala te šparoge...ili jesam jednom i bile su mi koma, navikla sam na okus ovih divljih

    Tko fritaju s divljim šparogama nije kušao, taj Istru nije upoznao. Šparoga, gorda istarska kraljica, svojim pomalo gorkim okusom podsjetit će vas na makiju, kamen, istarske borove, miris mora i aromatičnih biljki.


    Naravno divlje, al drugu sliku nemam


    .



  14. #14
    madi's Avatar
    Član od
    Apr 2008
    Lokacija
    pored mora
    Postova
    1,294
    Zahvala
    493
    Ima 104 hvala u 71 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    ja pravim na salatu šparoge skuham,jaja isto i ostatak ulje,ocat...
    djeca ih ne vole pa ja i dragi gušimo u njima
    R.I.P Pure

  15. #15
    miss D.'s Avatar
    Član od
    Oct 2007
    Postova
    28
    Zahvala
    5
    Primljena 1 zahvala u 1 postu

    Normalno Odgovor: Šparoge

    Quote Napisao/la: Cicimici Pogledaj Post
    kako spremaš rižoto


    Na maslinovom ulju prodinstam usitnjeni češnjak. Nakon što češnjak dobije zlatnu boju dodam šparoge koje sam prethodno isjeckala na male komadiće. Zatim stavim rižu i polijem sa vodom i začinim(sol,vegeta ,papar). Prije posluživanja posipam sa parmezanom.

  16. #16
    tonkica051's Avatar
    Član od
    Mar 2008
    Lokacija
    home
    Postova
    13,278
    Zahvala
    757
    Ima 655 hvala u 519 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    Quote Napisao/la: Cicimici Pogledaj Post
    aj nakelji


    djeca baš ne vole šparoge ali vole rižu i paštu pa bi ih možda spremljene na taj način jele
    keljim:

    Fuži sa šparogama

    za 4 osobe: 30 dkg fuži ili neke druge pašte
    15 dkg šparoga
    2 jušne žlice putra
    jušna žlica brašna
    2 dl jušnog temeljca
    jušna žlica parmezana
    jušna žlica slatkog vrhnja
    sol, papar

    Putar rastopiti i dodati brašno. Podliti sa temeljcem, posoliti, popapriti, dodati parmezan i slatko vrhnje. Dodati vrhove šparoga i sve skupa kratko prohuhati . Pomiješati sa skuhanim fužima, posuti sa brdooooo parmezana....i dobar tek


  17. #17
    CruellaDeVil Cicimici's Avatar
    Član od
    Jan 2008
    Lokacija
    izgubljena...
    Postova
    7,648
    Zahvala
    541
    Ima 1,345 hvala u 953 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    hvala vam ljudi
    sad još moram muža poslati po šparoge

  18. #18

    Član od
    Mar 2009
    Postova
    13
    Zahvala
    0
    Primljena 1 zahvala u 1 postu

    Normalno

    šparoge s pršutom ili pancetom i fužima (ili bilo kojom drugom sitnijom tjesteninom (meni najdraža svrdla)

    šparuge usitnjene ručno! (divlje) prodinstaj na ulju (obično ili masl.), posebno na tavici poprži nasjeckan pršut ili pancetu i to sve dodaš u tjesteninu pa preliješ ili s vrhnjem ili dodaš koje jaje (pa bude ala carbonara).

    ...i po želji naravno parmezan, al nije baš bitan
    Editirano od Seljober; 16.04.09 u 16:59.

  19. #19
    Papa Štumpf Seljober's Avatar
    Član od
    Jul 2007
    Lokacija
    Zagreb, Hr
    Postova
    8,399
    Zahvala
    572
    Ima 1,687 hvala u 1,186 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    Kad kuhate veće šparoge (duže), onda je vrh mekši od donjeg dijela stabljike.
    Zato ih svežite u snop i kuhajte ih okomito, tako da mekani dijelovi vire iz vode i u stvari se kuhaju na pari. Na taj način neće se vrhovi prekuhati.


    .



  20. #20
    tonkica051's Avatar
    Član od
    Mar 2008
    Lokacija
    home
    Postova
    13,278
    Zahvala
    757
    Ima 655 hvala u 519 postova

    Normalno Odgovor: Šparoge

    Quote Napisao/la: Seljober Pogledaj Post
    Kad kuhate veće šparoge (duže), onda je vrh mekši od donjeg dijela stabljike.
    Zato ih svežite u snop i kuhajte ih okomito, tako da mekani dijelovi vire iz vode i u stvari se kuhaju na pari. Na taj način neće se vrhovi prekuhati.


    .
    ma ja ih kuham onako usitnjene već....samo par minuta u vreloj vodi


Stranica 1 od 2 12 ZadnjiZadnji

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •