Results 1 to 14 of 14

Tema: ako niste znali :)-

 1. #1
  schuster's Avatar
  Član od
  Apr 2008
  Lokacija
  MEDJU AZDAJAMA
  Postova
  610
  Zahvala
  70
  26 x hvala u 25 postova

  Smile ako niste znali :)-  Zenski polni organi
  Zenski polni organi mogu se podeliti na: spoljasnje i unutrasnje. Zenske spoljasnje organe cine: klitoris, venerin breg, male (unutrasnje) usne, velike (spoljasnje) usne i vaginalni otvor. Kolektivno poznati su kao vulva, a u slengu picka.
  Klitoris
  Klitoris je osetiljivi organ koji je od presudne vaznosti za seksualno uzbudjenje i seksualni odgovor zene. To je kvrgasto tkivo koje se nalazi spolja ispred vaginalnog otvora i otvora za uretru. Klitoris je sastavljen iz dva dela: trupa (tela) ivrha. Vrh je vidljiv i strci kao gromuljica. Trup nestaje u telu ispod klitorisne kapice ili navlake, sto je pokrivac sacinjen od tkiva koji se nalazi oko klitorisa i produzetak je unutrasnjih usana.

  Velicina klitorisa zavisi od zene do zene. Klitoris ima erkeciju, koja je moguca zahvaljujuci tkivu koje se zove corpora cavernosa. Bogat je nervnim zavrsecima, zbog cega je veoma osetljiv na dodir i pritisak.

  Klitoris je osetljiviji na erotsku stimulaciju od bilo kod drugog dela zenskog tela. I jedinstven je zato sto je jedini deo seksualne anatomije bez ikakve poznate funkcije za reprodukciju. Svi drugi seksualni organi imaju dvostruku: seksualnu I reproduktivnu funkciju. Klitoris cisto i jasno ima vaznu funkciju u proizvodnji seksualnog uzbudjenja.

  Venerin breg
  U spoljasnjoj pojavi ocevidniji deo vulve ili picke je venerin breg, to je okruglasto punije meko tkivo pokriveno pubicnim dlacicama. On lezi na vrhu pubicnih kostiju (koje se spajaju u centru u tacki zvanoj pubic symphysis). To je najvidljiviji deo zenskog polnog organa.
  Usne (labia)
  Spoljasnje (velike) usne ili na latinskom labia majora su okruglasta, jastucasta tikva koja se nalaze sa obe strane vaginalnog otvora, pokrivene su pubicnim dlacicama.
  Unutrasnje (male) usne ili labia minora su dva nabora koze bez dlacica koja se nalaze izmedju velikih usana i naslanjaju se na ivicu vaginalnog otvora. Ponekad su presavijene preko, zatvarajuci vaginalni otvor. Unutrasnje usne se protezu i formiraju klitorisnu kapicu. Unutrasnje i spoljasnje usne dobro su snabdevene nervnim zavrsecima i takodje su vazne za seksualnu stimulaciju i uzbudjenje.
  Unutar malih usana leze Bartolini zlezde. Njihova funkcija je relativno vazna, i zapravo su tema interesovanja samo zato sto se ponekad inficiraju.


  Podrucje izmedju vaginalnog otvora i anusa zove se perineum.
  Urinalni otvor nalazi se na sredini izmedju klitorisa i vaginalnog otvora, sto znaci da urin ne prolazi kroz klitoris ili vaginu.

  Himen
  Himen je tanka membrana koja se, ako postoji, nalazi u vaginalnom otvoru. Oblici himena mogu biti razliciti. Generalno himen ima neke otvore u sebi, jer menstrualna krv na drugi nacin ne bi mogla da prolazi. Retko stanje u kome himen nema otvor zove se Imperforate hymen i moze biti otklonjeno jednostavnim hirurskim zahvatom.
  Himen moze biti probijen na razlicite nacine: penisom, jednostavnim uvlacenjem prsta i pritiskanjem, takodje ga i lekar moze odstraniti.

  Himen je bio interesantan mnogim kulturama jer je bio simbol zenske nevinosti. U Evropi za vreme srednjeg veka gospodar je imao prava da deflorise ("skine nevinost") svakoj nevesti u prvoj bracnoj noci, da bi je zatim predao suprugu. Ova praksa nazivala se Jus primae noctis (sto na latinskom znaci "pravo prve noci"). Posto se himen obicno smatrao dokazom nevinosti, krvarenje u prvoj bracnoj noci bilo je dokaz da je mlada predata mladozenji netaknuta. Pokazivanje krvavih krevetskih carsava bio je obicaj kod mnogih naroda.
  U drugim kulturama unstavanje misterioznog himena smatrano je opasnom radnjom. U jednom australijskom plemenu taj zadatak obavljale su dve starije zene nedelju dana pre vencanja.

  Sve ove premise pocivale su na pretpostavci da zena bez himena nije device. Medjutim, to nije potvrdjeno, a u nekim slucajevima uopste ne mora da bude tacno. Neke zene se jednostavno radjaju bez himena, neke zene ne krvare pri probijanju himena, neke zene pocepaju himen pri bavljenju odredjenim sportovima (npr. jahanje konja).
  Unutrasnji organi
  Unutrasnje polne organe zene cine: vagina, materica, dva jajnika, dva jajovoda.
  Vagina
  Vagina je veoma fleksibilan organ u obliku tube koja se ponasa po principu balona. U stanju mirovanja zidovi su naslonjeni jedan na drugi kao u nenaduvanom balonu, a u uzbudjenom stanju ona se siri kao naduvani balon. U stanju mirovanja vaginalni zidovi su dugacki od 8 do 10cm i nagnuta je blago unazad od dna prema vrhu. U dnu se zavrsava vaginalnim otvorom, ili introitusom. Pri vrhu se povezuje sa grlicem (koji je nizi deo materice).
  Zidovi vagine imaju tri sloja. Unutrasnji sloj, vaginal mucosa, slican je unutrasnjem delu usta. Srednji sloj je miscno tkivo, a spoljasnji formira pokrivac. Zidovi vagine su ekstremno elasticni, ali vremenom, postaju tanji i manje fleksibilni. To ponekad posle klimaksa moze biti uzrok bolnih seksualnih odnosa koje imaju zene.

  Nervi se u vagini u najvecem delu nalaze u prvoj trecini kod ulaza. Taj deo je osetljiv na erotsku stimulaciju. Ostale dve trecine unutrasnjosti vagine su uglavnom nesenzitivne osim na osecaj dubokog pritiska. Postoji tacka na prednjem zidu vagine koja je senzitivnija od ostatka vagine, ali I dalje ne tako osetljiva kao sto su klitoris, unutrasnje usne ili spoljasnje usne. Ta tacka nazvana je G tacka, ili G spot.
  Ulaz u vaginu, introitus, je veoma osetljiv, kako na zadovoljstvo tako i na bol. Ulaz je okruzen misicnim tkivom, i moze mnogo reci o psiholoskom odgovoru zene na seks. Ako zena na uzbudjenje odgovara strahom ili uznemirenoscu, misici se mogu skupiti cineci prolaz veoma uskim. U nekim ekstreminim situacijama misici se mogu tako skupiti da prolaz nije moguc, stanje poznato kao vaginizam.
  Vagina je provocirala mnoge mitove. Medju primitivnim ljudima postoji verovanje da vagina ima zube (vagina dentata), rog ili neke druge opasne stvari. Prema Komo indijancima iz Kalifornije mlada devojka ima trnje koje okruzuje vaginu koje njen muz mora da polomi pre vencanja.
  Materica
  Materica je organ kruskastog oblika velicine pesnice. Obicno je nagnuta napred, a na mestu je drze ligamenti. Uzi donji deo zove se grlic i otvara matericu ka vagini. Glavna funkcija materice je da drzi i podize fetus u razvoju. Materica se kao i vagina sastoji od tri sloja. Unutasnji sloj ili endometrium bogato snabdeven zlezdama i krvnim sudovima.
  Stanje materice varira sa fazama menstrualnog ciklusa i sa godinama zene. U menstrualnom ciklusu endometrium se ljusti I stvara vecinu menstrualnog odlivka.
  Srednji sloj je misicno tkivo, ti mislici su veoma jaki i stvaraju snazne kontrakcije pri orgazmu i porodjaju. Takodje su i veoma elasticni, imaju sposobnost da se rastezu i prilagodjavaju do velicine devetomesecnog fetusa.
  Spoljasnji sloj je perimetrium I on formira spoljasnji pokrivac materice.

  Jajovodi
  Sire se sa strana od materice. To je staza iz koje jaje izlazi iz jajnika.
  Jajnici
  Jajnici su dva organa velicine i oblika badema. Oni leze sa obe strane materice. Jajnici imaju dve vazne funkcije: proizvode jaja i proizvode zenske seksualne hormone, estrogen i progesterone.


  geovisit();
  -"covek je bice kojem moze bog da se obraduje ali i djavo da se postidi" NJSPS PAVLE

 2. #2
  bad girl vekia's Avatar
  Član od
  Jan 2008
  Lokacija
  pokraj palme
  Postova
  2,501
  Zahvala
  242
  175 x hvala u 127 postova

  Normalno Odgovor: ako niste znali :)-

  sad znamo
  Don`t cry because it came to an end. Smile because it happend.

 3. #3
  Nevermind's Avatar
  Član od
  Mar 2008
  Postova
  4,490
  Zahvala
  831
  834 x hvala u 582 postova

  Red face Odgovor: ako niste znali :)-

  Opce necu quotat ono gore samo da velim ...
  BOND !!!!!! .ebem te u post...
  Ubi mi volju do daljnjeg
  ...

 4. #4
  schuster's Avatar
  Član od
  Apr 2008
  Lokacija
  MEDJU AZDAJAMA
  Postova
  610
  Zahvala
  70
  26 x hvala u 25 postova

  Normalno Odgovor: ako niste znali :)-

  a jebaji ga,tako stoje stvari....pa ko rilja nek i dalje zapne iz petnih zila
  -"covek je bice kojem moze bog da se obraduje ali i djavo da se postidi" NJSPS PAVLE

 5. #5
  Angie's Avatar
  Član od
  Apr 2008
  Lokacija
  Tajna
  Postova
  1,413
  Zahvala
  265
  247 x hvala u 173 postova

  Normalno Odgovor: ako niste znali :)-

  Bond neznam šta ti je to trebalo a i nama svima . Nekada je bolje živjeti u neznanju .

 6. #6

  Član od
  Apr 2008
  Postova
  6
  Zahvala
  0
  0 x hvala u 0 postova

  Normalno Odgovor: ako niste znali :)-

  bogami pravo zboris angie;)

 7. #7
  Biliæ
  Član od
  Feb 2008
  Lokacija
  Selo Onlajn
  Postova
  1,068
  Zahvala
  47
  52 x hvala u 46 postova

  Normalno Odgovor: ako niste znali :)-


  a stvarno,koja tema.
  pa nismo vrtić

 8. #8

  Član od
  Oct 2008
  Postova
  20
  Zahvala
  0
  Primljena 1 zahvala u 1 postu

  Normalno Odgovor: ako niste znali :)-

  Sad definitivno znamo

 9. #9

  Član od
  Mar 2008
  Lokacija
  zadar
  Postova
  5
  Zahvala
  0
  0 x hvala u 0 postova

  Normalno Odgovor: ako niste znali :)-

  Trebam literaturu za 1. godinu cestovnog prometa
  matematika - minorski
  fizika
  Editirano od frenky; 05.11.08 u 12:44.

 10. #10
  brun@'s Avatar
  Član od
  Sep 2007
  Lokacija
  širok šor
  Postova
  2,749
  Zahvala
  227
  539 x hvala u 323 postova

  Normalno Odgovor: ako niste znali :)-

  koji je mene vrag tjerao da idem gledat ovu temu
  Čuvaj me Bože ''prijatelja'' jer neprijatelja se sama čuvam!

 11. #11
  Zahvalni seljak :D mskero's Avatar
  Član od
  Sep 2008
  Lokacija
  Podsused
  Postova
  137
  Zahvala
  124
  3 x hvala u 3 postova

  Normalno Odgovor: ako niste znali :)-

  Quote Napisao/la: brun@ Pogledaj Post
  koji je mene vrag tjerao da idem gledat ovu temu
  zanimljivo ime il...
  Jezik je seksualni organ koji neki perverznjaci koriste i za govor

 12. #12
  brun@'s Avatar
  Član od
  Sep 2007
  Lokacija
  širok šor
  Postova
  2,749
  Zahvala
  227
  539 x hvala u 323 postova

  Normalno Odgovor: ako niste znali :)-

  Quote Napisao/la: mskero Pogledaj Post
  zanimljivo ime il...
  mene kažeš
  usput komentar ti nema veze sa temom a to se zove offtopic
  Čuvaj me Bože ''prijatelja'' jer neprijatelja se sama čuvam!

 13. #13
  Oranča indeed! oblak24's Avatar
  Član od
  Feb 2008
  Postova
  3,134
  Zahvala
  182
  124 x hvala u 104 postova

  Normalno Odgovor: ako niste znali :)-

  čovječe...
  Furam se na starce! - babu i deda! Hell yeah

 14. #14
  Crazy Bitch dijana25's Avatar
  Član od
  Jun 2008
  Lokacija
  Na Marsu
  Postova
  389
  Zahvala
  97
  26 x hvala u 24 postova

  Normalno Odgovor: ako niste znali :)-

  Spameriii!!! Mod???

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Pravila Postanja

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •