Znate li koja ste krvna grupa?
Ja sam A+
Znate li koja ste krvna grupa?
Ja sam A+
Life is too short to play silly games, I've promised myself I won't do that again !!!
B+
BMW i 300 ks meni ne fali- jer mi rođo nije mali
0+
- tako da kome treba krvi nek se javi...
B+
0+
mrs.T. 0- je univerzalni davatelj...a ne 0+
možem ti i ja dat (i mrs.t)...tako da, bi najs...Napisao/la: teta
![]()
0+ je davatelj svim Rh+ krvnim grupama, dakle 0+,A+,B+ i AB+
a 0- je univerzalni davatelj SVIM krvnim grupama i Rh+ i Rh-
Istina je da je 0- univerzalni davatelj (ja sam navodila općenito), a s druge strane, krvna grupa AB+ naziva se univerzalnim primateljem, no isto tako 0- ima i svoje mane naspram 0+ upravo iz razloga tj. problema koji se javlja kod trudnica...Ukoliko žena ima Rh- krv, daje joj se cjepivo koje se naziva Rh imunoglobulin, da ne bi došlo do komplikacija, dok trudnice sa Rh+ ne moraju dobivati cjepivo...Napisao/la: chupava&dlakava
- sve u svemu ja i chupava možemo dati do sada svim seljacima, a Anabela može od svih primit(krv naravno)
mrs.t. ak je žena Rh+, a muškarac Rh-, onda postoji opasnost da kod bebe dođe do zgrušavanja krvi...
ne nego..ako je žena Rh- a dijete Rh+ onda prilikom poroda zbog kontakta djetetove i majčine krvi može doći do stvaranja antitijela u tijelu žene, koja kasnije mogu utjecati na slijedeći plod...
ako netko zna više neka kaže..
je, imaš pravo, ak je mama Rh-, trebala bi tražiti tatu Rh-![]()
Obrnuto, sslzm ima pravo....znam jer smo u obitelji imali problema upravo kada je žena od tate bila trudna a ona je 0-, a mi svi ostali smo 0+ tj. djete je 0+, isto tako kada mi je sestrična išla na abortus je morala dobiti cjepivo jer je 0-....ovisi o RH djeteta..no kada je majka Rh+ nema opasnosti...
evo ti i jedan link pa pogledaj tablicu krvne grupe
U svakom slučaju ako se ne varam sslzm je rekla da je 0- pa barem znam tko mi krv može dati ako mi prifali, jer ja ionako ne mogu davati krv)...zato se i nudim
Ja sam krvna grupa RH 0- (negativ)
Kao sto znamo da postoje 4 krvne grupe A,AB,B,O.
NAJACA JE KRVNA GRUPA JE -->0
Ko ima krvnu grupu noll,moze dati krv A,AB i B,
dok noll grupa moze zamo primiti svoju grupu.
već utvrđeno gradivo...Napisao/la: Kaobojk@
![]()
moja krvca je B+
i dobrovoljno dajem krv za 100 €
Kažu da su oni B+ najžešći.......
Ne bih znao zašto, ali tako enciklopedija kaže...
BMW i 300 ks meni ne fali- jer mi rođo nije mali
istna.Napisao/la: Odraz
![]()
ne razumijem
po čemu smo žešći?
Bookmarks