View Full Version : Unajmljivanje stana u Sarajevu
koliko sam shvatila, ima nekoliko sarajlija ovdje, pa cu moliti savjet...
naime, velika je vjerojatnost da se u ozujku selim u sarajevo, na godinu dana, i da cu sama morati traziti stan- buduci sam u zivotu tamo provela 5 dana, trebam savjet oko kvartova, za pocetak... vjerujem da postoje klase :smile: kao i u svakom drugom gradu, pracene cijenama...
bilo sto ce mi pomoci :mig:
10Q
Ma najbolje da dođeš u Amadinov kvart :lol:
fakat nista ne znam, ima li sarajevo svoju dubravu i to..:misli:
Gdje god budeš biće ti dobro. Samo nam javi šta konkretno tražiš, tu smo AmADin i ja, možemo ti naći i dečka, zavisno za šta ga tražiš, za udaju, avanturu ili kao drugaricu sa kojom ćeš se savjetovati oko mode i oblačenja. Za to te upoznamo sa Deenom, neće te dirati garant, a nikad bolje nećeš izgledati.
hahahaha, može Deen, ženi gay frend uvijek dobro dođe:rofl:
dolazi nas troje, pa bi trebali bar 3,5 sobni stan... namješten jerbo ne mislim ništa tegliti iz hrvatske... što manje peripetija oko grijanja i inih čari podstanarstva...
a za adsl dajem... kosu :jadan:
jel dajes nesto drugo :mala:
ma ovo mi najdraže, znaci da ostalo ide lakše:mir:
onde ce da se uvede adsl :rofl:
Gdje god budeš biće ti dobro. Samo nam javi šta konkretno tražiš, tu smo AmADin i ja, možemo ti naći i dečka, zavisno za šta ga tražiš, za udaju, avanturu ili kao drugaricu sa kojom ćeš se savjetovati oko mode i oblačenja. Za to te upoznamo sa Deenom, neće te dirati garant, a nikad bolje nećeš izgledati.
Šta sad opet AmADin? Koji kurac? a? :ljuti:
o-o... nevolje? :misli:
:lol:
Šta sad opet AmADin? Koji kurac? a? :ljuti:
Pa nisam znao da i tebe cure interesuju, budi nekad malo jasnija. :smile:
AmADin_gospo
24.12.06, 00:11
hehehe, more i kod mene.. rado čui joj prepustiti pola kreveta :zubo:
elem, nism čsto na forumu pa nevidjeh tvoj post..
što se tiće naselja... ramzes i ja ćčemo ti pomoći... reci kolika ti je cifra prihvatljiva i možemo se raspitati
što se tičće naselja..., najbolje ti je npa na dobrinji, grbavici, koševu (ne koševskom brdu), pa eto, može i malta, tro i po sobni stanovi koštaju od 100 do 200 eura u zavisnosti od lokacije i stanja stana, te namještenosti.. opet, zavisi šta ti tražiš i jeli imaš posao ovde i gdje ti ej firma(u kojem dijelu grada)
što se tiče turneja po kafanama i šta ti god zatreba u Sarajevu, fala bogu, tu smo ramzes i ja i poomćem,o koliko možemo... ako trebaš šta detaljnije il br. telefona na koji me možeš dobiti, javni mi se na PM... toliko za sada.. sretno i dobro nam došla :t:
e moj amadine
žena se nije javila mjesec dana
kasno mačak, kasno
e moj amadine
žena se nije javila mjesec dana
kasno mačak, kasno
nikad nije kasno :zubo:
malo sam bila u guzvari, pa sam vas samo citala tu i tamo... sad me malo vise i cesce bude tu...
vise o svemu cu znati oko polovicom sijecnja, tad dolazi konacni 'da' ili 'ne'- nije posao nego streberaj (postdiplomski) koji ce valjda predavanja imati na sumarskom faksu- zagrebacka ulica (iako sam prije bila naguglala, zvalo se nekog zmaja, maja... tak nest:misli: ) pa ne znam cak ni koji je to kvart... :jadan:
nerijeseno je pitanje placanja, da l oni placaju direktno ili cemo to pokrivati iz stipendija jos ne znam, tako da ne znam ni limit, ali bih okvirno valjda trebala nesto znati :zbunjeni:
ma kamo god se doselila, biljezim se za tour sto se izlazaka tice- jedini izlazak tamo mi je bio cetvrtak na mjesto koje se zove Sloga- neka ziva svirka, rokerija- najs vecer bila:t:
nikad nije kasno :zubo:
malo sam bila u guzvari, pa sam vas samo citala tu i tamo... sad me malo vise i cesce bude tu...
vise o svemu cu znati oko polovicom sijecnja, tad dolazi konacni 'da' ili 'ne'- nije posao nego streberaj (postdiplomski) koji ce valjda predavanja imati na sumarskom faksu- zagrebacka ulica (iako sam prije bila naguglala, zvalo se nekog zmaja, maja... tak nest:misli: ) pa ne znam cak ni koji je to kvart... :jadan:
nerijeseno je pitanje placanja, da l oni placaju direktno ili cemo to pokrivati iz stipendija jos ne znam, tako da ne znam ni limit, ali bih okvirno valjda trebala nesto znati :zbunjeni:
ma kamo god se doselila, biljezim se za tour sto se izlazaka tice- jedini izlazak tamo mi je bio cetvrtak na mjesto koje se zove Sloga- neka ziva svirka, rokerija- najs vecer bila:t:
moraš otić u Tita
zakon
:t:
AmADin_gospo
27.12.06, 11:56
ako je šumarski fakultet, onda je to naselje Grbavica, a to znači da češ mi biti komšinica :zubo: (pljunem s prozora na šumarksi fakultet)
btw, u komplexu faklulteta imaš i smještaj, tj ne od faxa nego to odrđavaju časne sestre i znam da je pravo jeftino. ako očeš, mogu ti se raspitati koliko je cjena i kad je useljivo,
što se tiče izlazaka, ne sekiraj se, ima gdje, mjesto koje se prije zvalo "sloga" sad je "kinema", tj novi je vlasnik, al vele mi i da je još dobro
casne? http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/g080.gif
ok, znaci kvart je grbavica... jedina ziher stvar za sad koju znam.
stvarno ne znam da l da si zelim da oni to sređuju ili da sami to rjesavamo :misli:
kako vidim cijene su za nijansu povoljnije nego u zg, bar nesto za ravnat se.
vjerujem da ce ekipa s kojom dolazim i ostali balkanci tamo biti raspolozeni, vidjet cemo kako sloga sad izgleda i istrazivati grad:smile:
thanks, A.
AmADin_gospo
27.12.06, 23:28
ma može se troiposoban stan na grbavici srediti za 150 EUR mjesečno, + što vi plačate i režije (struja, voda, plin, grijanje itd itd)
dolazimo http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e035.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e035.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e035.gif
navodno budu predlozili nesto, al nasa je zadnja... molit cu za kometiranje toga, amadine, kad stigne depesa...
AmADin_gospo
09.01.07, 15:13
nix problem, samo, ako češ dolazitim javi mi se makad 10-ak dana prije ako hočeš da ti pogledam il eventualn
o rezervišem kakav stančić
u veljaci bude guzvara, pripremi zifceke na svakakva pitanja :arc:
refundiram sve kad stignem, tekucim racunom :hipik:
Znači, treba ti namješten stan?
cimerima sam to prepustila, ja moram strebat- navodno traze nesto s garazom za auto jer bi jedan htio biti mobilan- pitanje: je l rvacke tablice bodu u oci dolje?
.
cimerima sam to prepustila, ja moram strebat- navodno traze nesto s garazom za auto jer bi jedan htio biti mobilan- pitanje: je l rvacke tablice bodu u oci dolje?
.
Ne, pusti se tih razmišljanja ...:roll: dođi i uživaj. :t:
AmADin_gospo
18.01.07, 09:20
bodu oči samo ako su VW, audi, bmw il merc... tj. "kradljiva" auta.. inače, niko te neče ni primječivati
sumnjam nekako da je neki od tih :zubo:
ramzes, ko pita ne ostane bez kotaca, kao sto se u mom gradu desavalo. jbga.
AmADin_gospo
19.01.07, 09:59
nismo ti mi krivi kad su tvoji sugrađani lopovi :zubo:... mo smo ovde u Sarajevu svi fini :smile: ... ko da smo iz Finske :lol:
Ako bude golf, ubrzo ga više ne buš vidila...
:auch: ma finocu sarajevsku, ne aftic...
r, slabo se nesto razumijemo:misli:
Za finoću ne brini, a šta ti je to?
:lol: :lol: