View Full Version : Preseljenje
nightmareweaver
21.02.09, 14:11
Nisam sigurna da ovo spada baš ovdje - možda više na psihologiju pa premjestite ako treba.
Naime, trebam se seliti za cca. mjesec dana i luda sam radi toga ko Ludi Klobučar. Idem iz zapadnog u istočni dio grada, kompletno mijenjam okolinu u kojoj sam zadnjih 30 godina, nejde mi se iako znam da moram...
Ima li itko iskustva sa sličnim? Ako ima kakva su i kako se (i da li se) uspio prilagoditi i koliko mu je trebalo za to?
mijenjao sam u zadnjih cca 13 godina, tri mjesta (+ dvije žene:zubo:), da nije lako to je sigurno, sve ovisi o tebi samome koliko se želiš u novu sredinu uklopiti, a naravno i o samoj sredini u koju dolaziš, da li je otvorena, komunkativna itd, što i za tebe vrijedi. Recept za to ne postoji, samo nemoj uspoređivati staro i novo mjesto, samo ćeš si otežati adaptaciju, drži se onoga "kad si u Rimu, budi Rimljanin"!
sretno ti bilo!
tonkica051
21.02.09, 14:33
promijenila sam 13 stanova, lokacija, kvartova i svaki mi se put srce raspalo, a najteže je bilo prvi put kad sam napuštala svoj grad i odlazila u drugi ....Nostalgija je gadna stvar, ali srećom, sve se brzo smiri (cca. mjesec, dva) dok ne pohvataš končiće novog kvarta-doma :s:. Znači kad nađeš svoj dućan, svoju tetu na kiosku, kad ti susjedi postanu poznati, stan blizak....Sretnooooooo :t:
nightmareweaver
21.02.09, 17:23
Ma kužim ja to sve ali jedna sam od onih koji jako teško prihvaćaju promjene a i bed mi je radi klinaca. Bojim se kak će to oni podnijeti - tu ipak imaju frendove. Znam da ni tamo nećemo biti sami ali... Ja sam samo jednom selila i to prije punih 30 godina.
tonkica051
21.02.09, 18:10
Ma kužim ja to sve ali jedna sam od onih koji jako teško prihvaćaju promjene a i bed mi je radi klinaca. Bojim se kak će to oni podnijeti - tu ipak imaju frendove. Znam da ni tamo nećemo biti sami ali... Ja sam samo jednom selila i to prije punih 30 godina.
za klince ne brini, oni tako brzo prihvaćaju promjene, za razliku od nas :mig:
svaka promjena je teška, ali gledaj je s pozitivne strane (novi ljudi, mogućnosti....)nemoj se odmah bacat u bed, a nisi još ni otišla
za klince ne brini, oni tako brzo prihvaćaju promjene, za razliku od nas :mig:
mudra baba:zubo: