View Full Version : Koliko često čistite po kući?
Evo mene izludi to spremanje i čiščenje pa me zanima koliko često vi to radite.
Usisavam svaki dan 2 mala klinca pa stalno nešto mrve.
Prašinu brišem svaki drugi -treći dan.
Ribanje podova po potrebi:auch: a skoro svaki dan.
Prozore perem 2-3 puta u mjesecu pesek ih iz vana izmulja:s:
posteljinu mjenjam jednom tjedno,mašina obavezno opere barem jednu turu na dan,ako ne i 2.
Peglam po potrebi,ustvari kad ne stane više u košaru a moram ju ispraznit zbog drugog veša:s: .
Sve u svemu iritantno i stalno nešta radiš a ništa se ne vidi:jadan:
ništ ne bih dodala---osim što ja uz to sve imam dvije kuće za tak lizat i dva voćnjaka i sad sam si posadila još neko fucking cvijeće,jagode,k-palce....i da;Ništa se ne vidi osim kad počneš radit pa ne vidiš prašinu po danjem svjetlu!
ništ ne bih dodala---osim što ja uz to sve imam dvije kuće za tak lizat i dva voćnjaka i sad sam si posadila još neko fucking cvijeće,jagode,k-palce....i da;Ništa se ne vidi osim kad počneš radit pa ne vidiš prašinu po danjem svjetlu!
A ove po vani poslove nisam ni pisala,imam mali vrt u dvorištu,nešto malo voćkica i jagoda,cvijeć pa još između njih sa škarama moram rezat travu :s:
Pa obavezno i pas svakodnevno napravi nekakve gluposti po dvorištu ,tako da i to moram pomest svaki dan
prije sam se izluđivala s tim svakodnevnim čišćenjem, stalno jedno te isto.
onda me to "pustilo" :zubo:
bolje sam se organizirala i lakše mi je. a prašina je stalno prisutna, tu nema pomoći, tak da prebrišem laminate i pločice svakodnevno, eventualno svaki drugi dan.
u biti gledam da mi dnevna soba bude uvijek čista i sređena, kuhinja i kupaona isto. svaki dan pomalo i ide.
Sad mi je lakse ... imam sobicu 2.20x3.00 metara, ali prasina stalno upada kroz prozor i vrata, nemres dihat ako nije cisto, znaci svako malo krpu u ruke. Isto i sa usisavanjem i brisanjem podova.
Dok sam bio u drugom kampu imao sam VIP kontejner sa svojim kupatilom, ipak sam cistio sam, ali je lakse kad ti je kupatilo pri ruci. Ovako moram izaci do susjednih kontejnera sa kupatilima kako bih proprao krpu i po 10 puta. Kofu nisam uspjeo jos pronaci ... :roll:
Sve u svemu iritantno i stalno nešta radiš a ništa se ne vidi:jadan:eee ovo zadnje me najviše izluđuje:auch:
joj sad kao i školovan si i praviš lipu dicu i spremaš...mora da ti žena fali..mislim tvoja:zubo:
Zasto to kao? :misli:
Pa svakako da mi fali, ali ne na ovakvom mjestu. Ovdje je drill, svakodnevna borba koju mogu izdrzati samo ljudi sa jakim zivcima, sposobni za nadljudske napore i samozrtvovanje, psihicki i fizicki nadmocni, koji razmisljaju hladno i brzo u kriticnim trenutcima, sposobni za rukovodjenje, organizaciju i koji ne zale ni sebe ni druge kako bi ostvarili ciljeve.
E ja sam jedan od tih. Te osobine sam stekao kao mali u Izvidjacima. :smile:
Evo mene izludi to spremanje i čiščenje pa me zanima koliko često vi to radite.
Usisavam svaki dan 2 mala klinca pa stalno nešto mrve.
Prašinu brišem svaki drugi -treći dan.
Ribanje podova po potrebi:auch: a skoro svaki dan.
Prozore perem 2-3 puta u mjesecu pesek ih iz vana izmulja:s:
posteljinu mjenjam jednom tjedno,mašina obavezno opere barem jednu turu na dan,ako ne i 2.
Peglam po potrebi,ustvari kad ne stane više u košaru a moram ju ispraznit zbog drugog veša:s: .
Sve u svemu iritantno i stalno nešta radiš a ništa se ne vidi:jadan:
Ovako isto je i kod mene...onda kad mi je svega dosta i kad mi dođe do mozga da sam ustvari rob kuće, pokupim prnje i odem van, jer uglavnom ne stignem sve jer uvijek nešto baš moram čistit, prat, peglat :auch: ...a posao neće nikud pobjeći...Jedino sto ne mogu sjediti i gledati prljavštinu, kad sam doma uvijek nešto radim, ne da mi vrag mira...
Nerijetko me kućni poslovi opuštaju:misli: Međutim, naiđe mi period kad me mrzi krevet da spremim.
@ Ramzes-imam i ja šiljate očnjake:bravo:
OT
čistim svaki dan po potrebi,obzirom da sam doma tj. ne radim,nemam velikog spremanja već čistim svakodnevno po malo.
usisavam svaka 3-4 dana jer imamo mačketinu pa se brzo nakupi njegovih dlaka po stanu.
jedino me peglanje muči,odgađam to dok ne nastane hrpa pa to u dan-dva riješim,a onda sve ispočetka...
čišćenje i brisanje poda svaki dan
djeca sama spremaju svoju sobu, ja se uvalim ponekad pa sve detaljno
prizori po potrebi
roba se prere svaki dan, nekada i po 2 puta upalim perilicu
peglanje svaki ili svaki drugi dan
a kad imam pms:devil: e onda kuća blista:smile:
Ne volem spremat, trudim se pozvati nekog svako malo pa onda moram bacit glanc....To me motivira.
re'ć će netko da sam luda,al prozore moram prati svaki dan,jer mačka ima običaj gledati kroz prozor al tako da nasloni njušku na staklo i onda imam slinava i musava stakla.
od kad si postavila temu sam samo dva puta
mašina u prosjeku radi svaka tri četri dana al sad je bila tri dana za redom
peglam samo kad se oblačim.
prozori ne baš često al dva sam očistio
rijetko usisavam jer nemam tapete
posteljinu mijenjam kako mi koja žena ode pa prije nego dođe neka nova (dakle više puta svakog stoljeća) (tako valjda i čarape)
najdraže mi je gledat svoj stol. Gledat... gledat pa odgurnut s obje ruke na obje strane... pa kad pronađem tastaturu eto malo veselja
Balkon jednom godišnje
Auto malo rijeđe
U stvari auto dva tri puta (sve skupa)
i to je valjda to
Proljetno čišćenje užas ajme meni najgore je kada sunce dođe pa kad se vidi sve i svašta
pa sunca ima i zimi,kaj to znači da se tada ne čisti?
uopće ne razumijem što to spada pod proljetno čišćenje?
Mademoiselle_
01.05.08, 19:11
Ja jedino zimi zapustim balkon,pa se to moze smatrati kod mene proljetnim ciscenjem.
Sobu spremam svaki dan(zategnem krevet i to)ali najmanje jednom tjedno je detaljno ocistim.
Kucu usisavam svaka 3-4 dana...
no,mislim da svi tako rade,pa čak i neka veća čišćenja pa zato i ne vidim svrhu nekakvog "proljetnog" spremanja...:zbunjeni:
Da malo bolje pojasnim proljetno čišćenje bar kod mene znači pospremanje zimske robe,vrta,balkona,generalke okućnice i ostatka kuće koji imam a ne upotrebljavam svaki dan nadam se da sam pojasnila
pa što ne kažeš odmah,i ne trebas se odmah ljutiti:t:
ja već 4 dana ništa ne čistim:cheer: ,skuham ručak a muž opere suđe i usisa kuću:zubo:
ja već 4 dana ništa ne čistim:cheer: ,skuham ručak a muž opere suđe i usisa kuću:zubo:
kaj to mu je kazna kaj je sjebo komp :rofl: :lol: :lol:
kaj to mu je kazna kaj je sjebo komp :rofl: :lol: :lol:
Ne sjebala ja kičmu,pa se ne mogu ispravit:auch: :smile:
galadriel123
01.06.08, 23:21
:horror:
ja ne cistim toliko....
dobro, ja zivim sama, u stanu od 100m2
jednom tjedno usisavam, prasinu brisem dva puta tjedno, a prozore perem jednom u dva mjeseca...
ali je cisto!!! jer sam sama i nema tko prljati i skakati.... i nema me preko dana doma
pa nekih 2 puta u 5 dana ili kada sam slobodan
moju kuću već niko nije čistio kako treba godinu dana :a: :auch:
inače sam čistila ko manijek, uvijek, non-stop, noću dok svi spavaju....
ne mogu više :down:
a čistim svaki dan po nešto, tako da je svaki dan radna akcija...
danijelius
31.10.08, 01:11
svaki dan ponešto pomalo,al nedovoljno:auch:
Svaki dan nešto... ali to je ništa u usporedbi s onim šta imam za čistiti.... to je jedna od mana velike (ogromne) kuće..... taman misliš da si pospremio kući a kad se okreneš oko sebe shvatiš da možeš krenuti ispočetka....
moju kuću već niko nije čistio kako treba godinu dana :a: :auch:
inače sam čistila ko manijek, uvijek, non-stop, noću dok svi spavaju....
ne mogu više :down:
slažem se u potpunosti :t:
moji su opsjednuti čiščenjem... svaki dan počistiti prašinu sa poda, ovisno o prilici čak i dva puta.. subotom obavezno detaljnije čišćenje nakon kojeg se redovito netko prošeće bosom nogom po laminatu... ostanu tragovi stopala ...a meni se digne kosa na glavi
moji su opsjednuti čiščenjem... svaki dan počistiti prašinu sa poda, ovisno o prilici čak i dva puta.. subotom obavezno detaljnije čišćenje nakon kojeg se redovito netko prošeće bosom nogom po laminatu... ostanu tragovi stopala ...a meni se digne kosa na glavi
mrzila sam kad bi ja sve sredila, svaka stvar na svom mjestu, a onda ulete ova dva iz vana...i kao da nisam ništa radila cijelo jutro :auch::mama:
rijetko, jebi ga ga kad ne postoji neki program za čišćenje...:juhu:
First Lady
10.11.09, 17:40
Koliko cesto? toliko cesto da sam im sinoc rekla kako ce svi letiti iz kuce ne budu li sklanjali iza sebe.:a:muz je ok, zbilja nemam problem, ali klinke me ubise sa njihovim sobama.
Svako jutro pospremim sobe, prodjem prasinu i ocistim ogledala, usisavam dva puta:arc: jer imam osjetljiv tepih i psa u kuci, koji se doduse ne linja ali moram, jace od mene:auch:.Podove brisem jednom dnevno!
Moji usisivaci imaju vise milja nego i jedan prosjecan avion American airlines-a.Imam citav asortiman usisivaca da bi mi bilo koji hotel zavidio na kolekciji:smile:
Kupaonu jednom dnevno dobro izribacim , 2-3 puta u toku dana predjem sa maramicama za deznfekciju .
Tjedno imam oko 15-17 tura vesa(od toga bar 5 carapa, jbt ko da sam stonoge rodila:rofl:):a:, sreca ne peglam nista jer susim u suslici pa sve fino poslozim dok je vruce i nema potrebe za peglanjem.
Jucer sam oprala mislim 3-4 i sad me ceka barem 3:auch:, ako me pitate od kud nam toliki ves, ne znam, moja mama kaze da je sramota kad mi dodjemo zbog susjeda koji vide koliko peremo i susimo dok smo tamo:zubo::rofl:
Osjeca li se nervoza u ovom postu:smile:
Koliko cesto? toliko cesto da sam im sinoc rekla kako ce svi letiti iz kuce ne budu li sklanjali iza sebe.:a:muz je ok, zbilja nemam problem, ali klinke me ubise sa njihovim sobama.
Svako jutro pospremim sobe, prodjem prasinu i ocistim ogledala, usisavam dva puta:arc: jer imam osjetljiv tepih i psa u kuci, koji se doduse ne linja ali moram, jace od mene:auch:.Podove brisem jednom dnevno!
Moji usisivaci imaju vise milja nego i jedan prosjecan avion American airlines-a.Imam citav asortiman usisivaca da bi mi bilo koji hotel zavidio na kolekciji:smile:
Kupaonu jednom dnevno dobro izribacim , 2-3 puta u toku dana predjem sa maramicama za deznfekciju .
Tjedno imam oko 15-17 tura vesa(od toga bar 5 carapa, jbt ko da sam stonoge rodila:rofl:):a:, sreca ne peglam nista jer susim u suslici pa sve fino poslozim dok je vruce i nema potrebe za peglanjem.
Jucer sam oprala mislim 3-4 i sad me ceka barem 3:auch:, ako me pitate od kud nam toliki ves, ne znam, moja mama kaze da je sramota kad mi dodjemo zbog susjeda koji vide koliko peremo i susimo dok smo tamo:zubo::rofl:
Osjeca li se nervoza u ovom postu:smile:tako si čistila prije nego što si postala ovisna o sof-u
a sad?:hek::rofl:
Osjeca li se nervoza u ovom postu:smile:
ti si opsjednuta:auch::rofl:
to je puno vremena Lady...
nisi umorna nakon toga?
trebala bi se tako ispucati na suprugu, mislim da se nebi žalio :zubo:
možda bi se i ti smirila :zubo:
slijedeći odg bi mogao biti: eto, vratili se sa ljetovanja 14.8., a čistila sam 16.8. reda radi... :zubo:
awuuuu masa vas bi spizdila s mojim svakodnevnim obavezama:smile:
Ujutro imam živine za sredit:
Vanjskih 9 komada od kojih su 4 velike te im treba detaljno čišćenje.
E onda dođem u kuću i krenem od sobe- pokupim robu, napravim krevete.
U kupaoni stavim robu prat (ee kod mene se i po 3 puna mašina pali) ne peglam jer to za mene radi sušilica.
Odem u kuhinju stavim svo suđe prat, operem radne plohe.
U dnevnom moram saugat (radi velikog tepiha) pomest i po potrebi oprat.
I tako svaki dan:zubo:
edit: e zaboravih i svakondnevno čišćenje mačije sobe :smile: (da dobro ste pročitali- moje mačke imaju svoju sobu):roll:
pa zašta ti onaj debeli služi:auch: