View Full Version : Najbolja i najlosija mjesta za ljetovanje u Hrvatskoj
Evo vec sam pocela traziti po netu stranice nasih otoka u nadi da cu naci savrseno mjesto za ljetovanje ove godine. Kao i uvijek, sva se pogubim jer su mi svi lijepi na slikama i vecina ima dobar sajt tako da mi se jako tesko odluciti za bilo koji...:jadan:Istru sam prosla davno i lijepo mi tamo bude ali Dalmaciju ne poznam uopce i htijela bih malo istraziti njezine cari.
Nadam se da ce mi ovaj thread pomoci u potrazi......:viking:
Dakle, podijelita svoja iskustva s ljetovanja - mali putopis ili mozda nocnu moru koju ste dozivjeli na nasem Jadranu ili Hrvatskoj opcenito.
:corn:
2004
Zadar .. stari grad lijep, plaze & accomodation ne bash..
Brela
http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g294453-i1554-k251084-l5773675-Brela-Croatia.html#5773675
2005
Cavtat
http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g303804-d501421-r6621628-Hotel_Castelletto-Cavtat.html
2006
Vodice su bile ok prosle godine, ali plaza prakticki ne postoji.. Ne bih isla tamo ponovo.
Men se Makarska zgadila..tražim dalje
A zasto? De malo detalja Belka bar ti znas ispricat pricu......:corn:
2004
Zadar .. stari grad lijep, plaze & accomodation ne bash..
Brela
http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g294453-i1554-k251084-l5773675-Brela-Croatia.html#5773675
2005
Cavtat
http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g303804-d501421-r6621628-Hotel_Castelletto-Cavtat.html
2006
Vodice su bile ok prosle godine, ali plaza prakticki ne postoji.. Ne bih isla tamo ponovo.
:t:
:kiss:
Vidjela si moje slike iz Cavtata i Dubrovnika.. svidjelo bi ti se tamo.. Cavtat je krasan, plaza ne bash ali je zato super plaza u Mlinima (za maloga raj! klinaca ko u prici.. vecinom nashi ljudi).. 10 min busom / 5 min autom..
Dubrovnik je ljep, but definetley overrated.. meni je to bilo prvi put u Dubrovniku i ocekivanja su mi bila nahajcana (koliko slusam o njemu od stranaca i nasih ljudi)..
U Cavtat bi isla ponovo sa partnerom, ali ne na girlie holiday..
AmADin_gospo
19.02.07, 14:06
Men se Makarska zgadila..tražim dalje
meni se odavno gadi... odem na more da pobjegnem od sarajevskih papaka i klošara a u makarskoj isto ko da nisam makao od sarajeva.... jal bio u makarskoj il kod sebilja šator razbacio.. dođe mi isto... samo što je makarska skuplja...
ja volim Dubrovnik(imam familiju tamo :zubo:), volim Gradac (imam i tu familije :zubo: ) a u Cavtatu sam bio 4 puta prije rata, i tamo je extra al ko i u gradcu, nije za nekakvih party-ja neg striktno da čovjek uživa u miru i spokoju...
ove se godine nadam vrnut u Split i na Murter, da vidim kako je tamo...
Ako hoces nesto u stilu resorta kojih do sada nije bilo u Hrvatskoj, probaj Solaris.
Ja sam samo bila par puta na jednodnevnom kupanju i bilo mi je super. Neznam kakva je kvaliteta smjestaja, ali navodno je hrana u All Inclusive super. Imaju Wellnes Spa, bazene, dnevne aktivnosti (aerobik u vodi itd) i igre za djecu..
http://www.solaris.hr
U okolici Solarisa nemas bas nekaj.. treba ti auto da mozes shvrljati okolo.. do Sibenika, Slapova Krke, Vodice su blizu (znas i sama..)
Ja bih definitivno tamo odsjela. :t:
A zasto? De malo detalja Belka bar ti znas ispricat pricu......:corn:prije rata sam obožavala otić u Makarsku a onda se poslije rata razočarala dvi godine zaredom:Ležim na plaži,klinac piša po meni..Ja počela urlat a kaže tata od malog:Odi Himzo sine,viš pičke da je neurozna...Novčanik nisam smjela ni pomislit ponjet koliko se lapalo...I općenito sve domaća raja,ko da sam u Slavoniju more donjela i to je to!U Dubrovniku mi je bilo lijepo ali ne mogu prežalit pivo Tuborg mali 30kn i moj koktel 45kn.Svaki izlazak me košto 100eurića...Na Krku je lijepo,Rab i pješćane plaže pogotovo...
Mademoiselle_
19.02.07, 18:03
Ja sam bila lani u Baskoj Vodi,i bilo je lijepo,iako i nema nekog provoda za mene.Ali Buba mislim da bi bilo idealno za tebe,Carlosa i Smokija :t:
Je, kazu da je Dubrovnik jako skup i da su mjestani prepotentni......A bas sam se nameracila u taj kraj.......:alkos:
Znaci Belka predlazes Krk? Jel child friendly?
Idem vidit di se to Macak vuco proslog ljeta......Kad vec nije ostavio utiske.......:stara:
e baš se Baške nisam uspjela sjetit!tamo bih htjela ići!
Je, kazu da je Dubrovnik jako skup i da su mjestani prepotentni......A bas sam se nameracila u taj kraj.......:alkos:
Znaci Belka predlazes Krk? Jel child friendly?
Idem vidit di se to Macak vuco proslog ljeta......Kad vec nije ostavio utiske.......:stara:bila sam u Malinskoj na preporuku i baš je obiteljska atmosfera!:t:
Mademoiselle_
19.02.07, 18:11
Mogu ti staviti i adresu apartmana,ako si zainteresirana:t:
Utiske macak........Prvo to pa cem vidit za apartman.........Sta mi jos tamo mores sredit?:zubo:
e da je gazda faca sad bi nas sve zvao kod njega na Murter!a ja Murtač volim!!!!!!!!!!!!!!
Mademoiselle_
19.02.07, 18:16
Moji su utisci super,iako to mozda bas i nije za mene,jer nema diskoklubova,ali ima kafica gdje mozes izaci plesati,i to,ali ja sam trazila nesto vise.Ali za vas mlade roditelje,mislim da bi vam se svidjelo.Jer navecer imate zivu moziku,imaete romanticne kafice,te restorane sa dobrom hranom.A alkohol im je dosta jeftin,cak jeftiniji nego kod nas.Npr.casa crnog vina 6 kn.A vino nije nimalo lose:t: Dakle,svidjelo mi se.:t:A apartmani se nalaze preko puta mora.
chupava&dlakava
19.02.07, 18:56
lastovooo :cheer: :zubo:
Lastovo fenomenalno izgleda.....Al gledala sam kako doci do njega. Trajektom 5 sati!!!:a:
A to mi poslije leta (iako je kratak) sa Smokijem nikako ne pase. A brez rentanog avta nemoremo....Carlos ne vole puno 'odat' :alkos:
Moji su utisci super,iako to mozda bas i nije za mene,jer nema diskoklubova,ali ima kafica gdje mozes izaci plesati,i to,ali ja sam trazila nesto vise.Ali za vas mlade roditelje,mislim da bi vam se svidjelo.Jer navecer imate zivu moziku,imaete romanticne kafice,te restorane sa dobrom hranom.A alkohol im je dosta jeftin,cak jeftiniji nego kod nas.Npr.casa crnog vina 6 kn.A vino nije nimalo lose:t: Dakle,svidjelo mi se.:t:A apartmani se nalaze preko puta mora.
To! To! :marko:
:zubo:
chupava&dlakava
19.02.07, 20:56
Lastovo fenomenalno izgleda.....Al gledala sam kako doci do njega. Trajektom 5 sati!!!:a:
A to mi poslije leta (iako je kratak) sa Smokijem nikako ne pase. A brez rentanog avta nemoremo....Carlos ne vole puno 'odat' :alkos:
po ljetu voze katamarani... s njima ti treba 2sata, mislim... :misli:
Al onda ne mores avto imat.........A treba avto, ne? Veliki je to otok.....:hek:
e da je gazda faca sad bi nas sve zvao kod njega na Murter!a ja Murtač volim!!!!!!!!!!!!!!
... ja nis nikad bila.. a isto taman gledam di cu na ljeto tjedan dana..:kava:
chupava&dlakava
19.02.07, 22:17
Al onda ne mores avto imat.........A treba avto, ne? Veliki je to otok.....:hek:
kaj nemre avto u katamaran? :misli: ne znam, ja uvjek išla trajektom... u moje vrijeme, katamarani nisu vozili :jadan:
e da....ako planiraš provest ljeto na moru s djetetom onda bi ti murter trebao biti na prvom mjestu...
ako te zanima nešto više o samom otoku i šta se nudi gostima ovdje - pitaj
apartmani i rezervacije nisu problem - to sve morem ja riješit
evo ti link pa malo pogledaj
http://www.murter-kornati.com/
Cekaj, jedan po jedan.........:smile:
E, Pure, zasto bi Murter trebao biti na prvom mjestu ak idem s klincem? Ima li pjescanih plaza? Dobrih restorana? Jel jako bizi u 6 mjesecu? Pise 85 km od Splita - koliko je to vremenski ak bi isli avtom?
Sve to meni ljepo izgleda na sajtovima al najvolem cut iz prve ruke........:seljo:
Fala
Cekaj, jedan po jedan.........:smile:
E, Pure, zasto bi Murter trebao biti na prvom mjestu ak idem s klincem? Ima li pjescanih plaza? Dobrih restorana? Jel jako bizi u 6 mjesecu? Pise 85 km od Splita - koliko je to vremenski ak bi isli avtom?
Sve to meni ljepo izgleda na sajtovima al najvolem cut iz prve ruke........:seljo:
Fala
murter je ko jedan veliki vrtić preko ljeta
mnoge obitelji odabiru murter zbog pješčane plaže (ostalih 8 su šljunčane i kamene),tobogana i same konfiguracije te pješčane plaže koja je na daleko od obale,skoro 150m voda do koljena
što se tiče restorana, imah i 20- tak (al ja ti rečem u kojih 5 se ide jest)
od splita je udaljen 85 km, i ako ideš autocestom, treba ti oko sat i po vremena
ovo bizi - ne kontam
ako misliš na bukiranost, nek te ne sikira - ja ti iskopam jedan od novijih klimatiziranih apartmana (koje sam ja i gradio), uz telefon,satelitsku nagovaram neke i da uvedu ADSL i postave nekakve kompjutere,pa možda do ljeta bude i to - internet
sva zbivanja, koncerti, izlasci su u centru mjesta, što je jako dobro za djecu
jer se u apartmanima ne čuje ništa a udaljeni su od centra od 100 do 500m
uglavnom, bilo gdje da se smjestiš, pješke si do centra najviše za 10 minuta
još nešto?
:ceka:
Zvuci super! :bravo:
Ne, to bi bilo sve za sada.....:kiss:
Hvala lijepo.
Ma ovo vam je najbolja destinacija za ljetovanje. Naravno,ako imate tatu koji ima ovakav brodić. Čitavi Jadran vam je dom,svaka uvala kamp i nikad nije dosadno.
Ipak i ovakvo ljetovanje ima jednu veeeeliku manu. Naime,ljeto tada traje prekratko.:jadan:
http://www.boatdesign.net/gallery/data/505/2210ADRIA1002_-_View_2.jpg
ima brod svojih prednosti mnogo ali za obitelj s djecom ima vise mana nego prednosti
Pa i mi smo obitelj...naši roditelji i nas dvi sestre. A mana takvog ljetovanja je to da nas je teško iskrcat sa broda kad se njima to prohtije.
Nije ovo naš brod,ali je isti model. Naš je bijeli,i drugačije mu je sređena krma,ima više prostora.
Krk mi je prirasao srcu jer već 18 godina ljetujem tamo,nije mi se svidjelo na Viru nemaš rive za prošetat za vodu da nepričam,sreča bila sam u gostima za vikend
bila sam na krku prije tri godine i nije me fascinirao,čim ja vidim da tamo raste drveće koje raste i u kontinentu,za mene ti to nije morska klima...
ja ti volem onu pravu,vruću od sunca spaljenu dalmaciju
ja nakon godina i godina raba
pa godina i godina paga
odlucila prosvrljat naokolo
Krk mi je prirasao srcu jer već 18 godina ljetujem tamo,nije mi se svidjelo na Viru nemaš rive za prošetat za vodu da nepričam,sreča bila sam u gostima za vikend
vir je odvratan
bila sam davno s davnim deckom
veza nam se raspala ubrzo nakon ljetovanja
jedno sam vrijeme krivila svoju posesivnost ali danas mi je jasno da je jebeni vir kriv
:alkos:
hahah
, pag je ok. Rab mi je bolji
hahah
, pag je ok. Rab mi je bolji
i meni rab bolji
si bila na ono govnu, kak se zove, kad se svi preruše u srednjovjekovnu obleku...?..
jebo ih ćaća faks me ubija, imam rupe u pamčenju, odo ih zalit rakijom, will be back in a minute...
Ma ništa od toga dođite u Jajce ( kontinentalni Dubrovnik ) i vidjet će te što je ljepota !