PDA

View Full Version : Napad panike

Mademoiselle_
27.12.06, 13:43
U zadnje vrijeme puno citam o tome,uglavnom ljudi se zale da ne mogu doci do zraka,da se guse,misle da ce poluditi,potisteni su,nervozni,nesposobni za ikakvu komunikaciju.
Postoji puno lijekova za to kao sto su helix,xanax...

Da li ste vi ikad dozivjeli napad panike?

Mademoiselle_
27.12.06, 13:48
http://www.anksioznost-depresija.50megs.com/custom2.html

evo i link koji vam moze pomoci i objasniti vam neke stvari.

Odraz
27.12.06, 13:54
Mene ne hvata panika, ali znam da moju kumu svako toliko i da.
Kažu da je to stanje mozga koje je došlo na vidjelo radi toga što je sam mozak podložen svakodnevnom stresu, potiskivani su stresovi, strahovi sa posla, iz naše okoline,.......

Da li postoje lijekovi, valjda postoje...
Iako mi nije nikad bilo jasno, zašto nekome depresivnom daju tablete za smirenje?
Nije on već dosta "smiren" i bez toga?

Mademoiselle_
27.12.06, 14:00
Zato jer oni ublazavaju depresiju,uspostavljajuci izgubljenu ravnotezu u organizmu.Postoje razlicite vrste lijekova.

Odraz
27.12.06, 14:03
Vidiš, to je meni bilo interesantno.
Nikad nisam razumio depresiju kao takvu jer nisam imao depresivnih osoba oko sebe. Ali kako je ublažavaju ti ljekovi?
Ovima je loše, odnosno depresivni su i nakon ljekova za smirenje su manje depresivni?

Mademoiselle_
27.12.06, 14:11
Antidepresivi ne dijeluju odmah poput aspirina ili nekih drugih lijekova.Oni ne izazivaju ovisnost,ne uzrokuju osjecaj srece ili euforije.Na zdravog covjeka antidepresivi uopce nebi dijelovali,oni dijeluju samo na depresivne osobe.

Odraz
27.12.06, 14:32
To bi značilo da djeluju na jedan centar koji je labilan u čovjeku?
I to znači da taj centar za depresiju s vremenom se može "aktivirati" kod čovjeka?

Mademoiselle_
27.12.06, 14:42
Naravno.Depresiju uzrokuje gubitak voljene osobe,smrt drage i bliske osobe,razocarenje zivotom.Jer takvi događaji gase nam zelju za zivotom.Ali ubrzo se vecina ljudi oporavi od toga i vrate se u normalan zivot.Ali ako se tuga pojavi bez ikakva razoga ili ne prestaje,nemamo volje za rad,da se druzimo sa ljudima,ne mozemo se veseliti zivotu,onda to nije neraspolozenje,vec depresija.
Simptomi depresije su:
1.Tjeskobno raspolozenje ili osjecaj praznine
2.Gubitak zanimanja i osjecaja zadovoljstva
3.Osjecaj bezvrijednosti
4.Promjena apetita
5.Poremecaj spavanja
6.Umor,gubitak energije
7.Uznemirenost,uzbuđenost
8.Teskoce s koncentracijom i pamcenjem
8.Razmisljanje o samoubojstvu
i mnostvo drugih

Mrs. T
06.01.07, 15:57
Da li ste vi ikad dozivjeli napad panike?

Nikad :kava:

Anabela
11.01.07, 19:56
jesam,prošle godine kada sam završila u bolnici i kada su mi rekli da se pozdravim sa djetetom.ti se živciraš a sve osjetiš kako se dite buni...

KCN
12.01.07, 14:31
OT
prvi puta s 20 godina
završila na hitnoj

nakon toga mi to postala normalna stvar :hek: